Kysymys:
Kuinka varmuuskopioida juurtumattomat laitteet?
Izzy
2012-08-26 18:12:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että pyydän lähes mahdotonta - koska todellinen täysi varmuuskopiointi edellyttää varmasti juurioikeuksia. Mutta silti ympärillä on monia ihmisiä, jotka eivät halua juurruttaa laitteitaan - pelkäävät takuidensa mitätöimistä tai laitteiden muurailua tai vain sitä, että laitteita ei tueta millään juurtumismenetelmällä.

Tiedän myös, että paljon kysymyksiä jo kysyttiin tästä aiheesta, ja tarkistin, että kaikilla oli varmuuskopio -tagi - kukaan ei kata koko aihetta, kaikilla on vain palasia, ja etenkin ihmisille, jotka ovat uusia Androidissa (mutta muut samoin kuin tehokäyttäjät) olisi vaikea selvittää parasta tapaa.

Joten haluan yksityiskohtaisen kanonisen vastauksen kysymykseen:

Ei sisältäen juuriratkaisuja, kuinka saada varmuuskopio mahdollisimman lähelle täydellistä varmuuskopiota ?

Älä älä anna yksinkertaisia ​​yhden linjan vastauksia, kuten "Käytä sovellusta xyz [täysi pysäytys]". Jos mainitset sovelluksen (ja epäilen, että yksittäinen sovellus olisi vastaus tähän), sisällytä mitä osia se kattaa - samoin kuin ideoita siitä, miten sen jättämät aukot voidaan täyttää. (Ja tehdä selväksi: Tiedän, että ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, on Titanium Backup - käytän sitä itse, mutta tämä ei päde tässä: Tämä kysymys on tarkasti juurtumattomien laitteiden menetelmistä! ) Vastauksen tulisi lisäksi olla mahdollisimman yleinen soveltuvana laajaan laitevalikoimaan (ts. sitä ei pitäisi vain yhdelle laitteelle tai valmistajalle).

Mainitsin jo, että olen tutkinut kaikki kysymykset, jotka on merkitty varmuuskopio . Nämä ovat varmasti hyödyllisiä, kun annat lisätietoja vastauksista täältä, joten luetellaan kysymykseni ylimmät kysymykset:

Kaikki nämä tarjoavat joitain yksityiskohtia kysymys (joten inspiroi heitä vapaasti) - mutta mielestäni yksityiskohtia puuttuu vielä. Lisäksi olisi hyödyllistä saada yhteenveto - sanoa vastaus, joka sisältää täydellisen kuvauksen "maksimaalisesta mahdollisesta".

Viimeinen kriteeri: Pidän pilvipohjaisia ​​ratkaisuja laillisina, mutta d suosivat paikallisia ratkaisuja. Jos pystyt tarjoamaan molemmat: sitä parempi. Jotkut ihmiset arvostavat yksityisyyttä melko korkealla (olen yksi heistä), joten he eivät luota tietoihinsa johonkin pilvipalveluun.


Ryanin ansiosta meillä on nyt ratkaisu todella täydellinen varmuuskopio kaikista sovelluksista ja niiden tiedoista - mitä en uskaltanut toivoa! Ainoa haitta: hänen ratkaisunsa toimii vain alle 10%: lle kaikista Android-käyttäjistä; nimittäin ne, joiden laitteet ovat vähintään Android 4.x -käyttöjärjestelmässä.

Joten pyydän vielä kerran mahdotonta: Kaikki ratkaisut, jotka soveltuvat ainakin piparkakkuihin (2.3.x) tai vielä parempi, jopa Froyo (2.2.x) - joten ne kattavat suurimman osan nykyisistä laitteista? Näihin ratkaisuihin voi liittyä useita työkaluja (yritä pitää se kuitenkin mahdollisimman yksinkertaisena; ajattele äitiäsi noudattamaan ohjeita;)

Ja pidä mielessä: EI JUURIA!


Motivoida edelleen korkealaatuisia vastauksia (ja toivottavasti välttämään heikkolaatuisia vastauksia) aion olla kova tässä: Kuten harvoin, minä aion äänestys alaspäin vastaukset, jotka eivät sovi mainittuihin kriteereihin toisessa päässä - mutta toisessa päässä asetan palkkion parhaan vastauksen saamiseksi (jota ei voida tehdä heti, mutta aikaisintaan 2 päivän kuluttua).

mitä Android-versiota aiot varmuuskopioida? koska 4.x: n kanssa on 'adb backup' -ratkaisu, joka toimii juurtumattomille laitteille.
Koska en etsi itseäni (laitteeni ovat juurtuneet ja voin käyttää sekä NANDroid-varmuuskopioita että * Titanium Backup *), tämä olisi vastauksen arvoinen - koska se koskisi kaikkia, joilla on jo 4.x laitteensa. Kuinka paljon se kattaisi - ja entä mahdolliset jäljessä olevat aukot? Huomaa myös, että se tarvitsee tietokoneelle asennetun SDK: n (mukaan lukien sen edut ja haitat kokemattomille käyttäjille).
Loin kysymyksen - http://android.stackexchange.com/questions/33479/full-backup-of-non-rooted-devices-android-version-2-3-x-and-budded to followup for Android android 2.3.x tai sitä alhaisempi syy huomaan, että ratkaisu on tarkoitettu Android 4.X -laitteille
Kahdeksan vastused:
#1
+258
Ryan Conrad
2012-08-27 06:16:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ratkaisu, joka on saatavana 4.0+ -laitteille:

4.0+ -laitteille on ratkaisu nimeltä "adb backup".

Huomaa: Tämä toimii vain sovelluksissa, jotka eivät salli varmuuskopiointia! Varmuuskopioinnin kieltävät sovellukset ohitetaan yksinkertaisesti, kun luot varmuuskopion tällä tavalla.

Tämä käyttää adb: tä, joten tietokoneellasi on oltava asennettuna Android Software Development Kit (SDK) (joissakin Linux-jakeluissa: vain paketit android-tools-adb ja android-tools-adbd ).

HUOMAUTUS: Tämä ratkaisu ei varmuuskopioi eikä palauta yhteystietoja, tekstiviestejä tai kalenteritietoja

Adb-komennon vaihtoehdot ovat:

 adb-varmuuskopio [-f <file>] [-apk | -noapk] [-obb | -noobb] [-jaettu | -noshared] [-all] [-system | nosystem] [<packages ... >] 
 • -f: tietokoneellesi tallennettavan * .ab-tiedoston polku. Tämä tiedosto on pakattu tiedosto, joka sisältää arkiston laitteesi tiedoista / apkeista.
 • -apk | -noapk: ilmaisee, onko * .apk-tiedostot varmuuskopioitava (oletus on -noapk)
 • -obb | -noobb: ota käyttöön / poista käytöstä kuhunkin sovellukseen liittyvän asennetun apk-laajennustiedoston (alias .obb) varmuuskopiointi (oletus on -noobb)
 • -jaettu | -noshared: ota käyttöön / poista käytöstä laitteen jaetun tallennustilan / SD-kortin sisällön varmuuskopiointi (oletus on -noshared)
 • -all: tarkoittaa, että haluat koko järjestelmän varmuuskopioida. Voit käyttää pakettisuodatinta vain varmuuskopioimaan tietyt paketit tai käyttämällä -all täydelliseen järjestelmän varmuuskopioon.
 • -systeemi | -nosystem: ilmaisee, sisältyvätkö kaikki järjestelmäsovellukset ja tiedot varmuuskopiointiin. (oletus on -systeemi)
 • <packages>: tässä voit luetella tietyt paketit varmuuskopiointia varten. Käytä näitä, jos haluat varmuuskopioida vain tietyt sovellukset. Jos käytät -all -ohjelmaa, sinun ei tarvitse määrittää paketteja.

Laitteen varmuuskopiointi:

Ensinnäkin sinun on otettava USB-virheenkorjaus käyttöön Android-laitteessasi:

 1. Siirry Asetukset-osioon Tietoja laitteesta (tai Tietoja puhelimesta tai Tietoja tablet-laitteesta). / li>
 2. Napauta 7 kertaa "Koontinumero" -rivillä (yleensä viimeinen rivi). Sen jälkeen "Kehittäjäasetukset" -osio näkyy Asetuksissa.

Enabling "Developer options"

 1. Siirry Asetusten Kehittäjäasetukset-osioon
 2. Napauta "USB-virheenkorjaus" -valintaruutua

Enabling "USB Debugging"

Toiseksi sinun on pystyttävä tietokoneellasi komentoriviltä etsi sekä adb -komento että varmuuskopiotiedosto. Helpoin tapa tehdä tämä on suorittaa adb -komento hakemistosta, jossa adb sijaitsee.

Siirry Resurssienhallinnassa kohtaan, johon olet asentanut Android SDK ja SHIFT + OIKEA KLIKKA platform-tools -kansiossa. shift+rightclick

Tämä avaa komentokehotteen (ikkuna näyttää erilaiselta kuin minun).

Macin päätelaitteessa voit kirjoittaa cd ja vetää sitten kansion platform-tools kansion etsinnästä pääteikkunaan ja polkuun lisätään. Hit ja olet oikeassa paikassa.

Linuxissa toivon, että tiedät kuinka löytää ja cd adb-komennon päähakemistoon. Käytät loppujen lopuksi Linux ia.

Kirjoita täältä seuraava komento:

Windows:

 adb-varmuuskopio - apk -shared -all -nosystem -f backup08262012.ab 

Linux & Mac

 ./adb backup -apk -shared -all -nosystem -f backup08262012.ab ## Huomaa, että kaikki eivät tarkoita KAIKKI. Katso iso lihavoitu HUOMAUTUS tämän vastauksen yläosassa. # Pudota komentoon `. /`, Jos käytät `android-tools-adb` -pakettia 

(jos haluat tallenna varmuuskopio toiseen hakemistoon, sisällytä ".ab" -tiedoston polku alla olevan kuvakaappauksen mukaisesti.)

cmd

Sinua pyydetään sitten laite salasanaa varten (tätä käytetään varmuuskopion salaamiseen):
backup screen

Palauttamiseksi se toimii melkein samalla tavalla.

Windows:

 adb palauta varmuuskopio08262012.ab 

Linux & Mac

 ./ adb restore backup08262012.ab 

Sitten sinua pyydetään palauttamaan salasanasi laitteellasi: restore screen


Nyt häpeämätöntä itsekampanjaa varten:

Droid Explorer ( v0.8.8.7 +) pystyy käsittelemään tämän 4.0+ -laitteilla. Vaikka Droid Explorer on tällä hetkellä optimoitu juurtuneille laitteille, tämä toiminto toimii myös juurtumattomille laitteille.

Droid Explorer tekee täydelliset varmuuskopiot laitteesta ja tallentaa ne kansioon % USERPROFILE% \ Android Backups \ . Kansion sisällä on laitteelle nimetty kansio, ja sen sisällä ovat varmuuskopiot.

de backup

Kaksoisnapsauttamalla Android-varmuuskopiotiedostoa voit palauttaa laitteesi. varmuuskopiotiedostosta.

Kiitos, Ryan (ja +1, tietysti)! Luinko oikein, että tämä tekee täydellisen varmuuskopion, joka sisältää kaikki tiedot? Joten ei ole mitään häiriötä (paitsi että yksi tarvitsee SDK: n asennettuna)? Melkein kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta! Ja kiitos myös * häpeämättömästä itsesi edistämisestä * xD
BTW: Lisäämällä ratkaisusi, löysin juuri tänään viestin XDA News -sivustolta: [Ultimate Backup Tool, No Root Required] (http://www.xda-developers.com/android/ultimate-backup-tool-no- vaaditaan juuri /). Tämä "Ultimate Backup Tool" on vain yksinkertainen `.bat`-tiedosto, joka kutsuu mainitsemasi ADB-komennot ([Pastebin] (http://pastebin.com/pCHm38Ry)) - ja voi siten toimia" inspiraationa "Linuxille / Unix / Mac-ystävät luomaan samanlainen komentosarja;)
Kyllä, se tekee tietoja. Itse asiassa se tekee tiedot vain oletusarvoisesti. Ainoa törmäys on, että se on tarkoitettu 4.x-laitteille ja se on melko paljon dokumentoimaton ominaisuus adb.
Sisältääkö tämä yhteystietoja, viestejä, sovelluksia, asetuksia, kirjanmerkkejä?
Tämä voi varmuuskopioida kaiken, se voi jopa sisältää kaikki SD-korttitietosi, jos haluat.
Toimiiko tämä vain saman laitteen palautuksessa vai samassa mallissa? Minun on vaihdettava puhelimeni (yksi X, jossa wifi)
@cjk Niin kauan kuin se on sama Android-versio ja sama puhelinmalli, sinulla ei pitäisi olla mitään ongelmia.
Yritin tätä (pitäisi sanoa, että olen parhaillaan kokeilemassa sitä). Huomaa, että varmuuskopiointi on melko hidasta. Näyttää siltä, ​​että se toimii noin 1 megatavulla sekunnissa, joten suunnittele muutama tunti kytkettynä puhelimeen, jossa on paljon dataa. Huomaa myös, että ADB-komennolla on aikakatkaisu. Jos annat komennon, sinulla on noin 20 sekuntia aikaa syöttää salasana ja painaa "varmuuskopioi tietoni". Muuten ADB putoaa takaisin komentoriville.
Onko kukaan vahvistanut, että tämän tyyppinen varmuuskopiointi toimii juurtumiseen? Tarkemmin sanottuna, jos varmuuskopioin, juurrutan puhelimen (joka pyyhkii sen) ja palautan sitten varmuuskopion, onko puhelin edelleen juurtunut? Vai palataanko siihen tilaan, jossa se oli, kun luotin varmuuskopion?
Jos varmuuskopioin tällä menetelmällä ensin, juurin sen, lisään vilkkuvaa laskuria ja palautan sitten tällä menetelmällä, palaako puhelin takaisin "100% alkuperäiseen varastoon"?
**! Varo! ** adb-palautus ei ole läheskään valmis, ainakin juurtumattomassa varastossa Android 4.3 Nexus 3: ssa! Muutama asia palautetaan, muutama ei! Tarkistin joidenkin ominaisuuksien palauttamisen. ** EI PALAUTETTU, periaatteessa kaikki puhelimen tärkeimmät ominaisuudet **: Yhteystiedot, tekstiviestit, soittoäänen tunnistusääni, aktivoidut syöttökielet (= kbd-asettelut), omistajanimi (ensimmäisessä ohjatussa käynnistystoiminnossa asetettu omistajanimi pidetään sen sijaan ) ** OIKEA PALAUTETTU **: Mukautettu sanasto, taustakuva, kantorakettikuvakkeiden sijainnit, sovellukset ja niiden asetukset. ** Päätöslauselma: ** Tämä on sopimaton varmuuskopiointiratkaisu! Onko ADB-varmuuskopiointi valmis juurtuneelle puhelimelle?
Luin ja pohdin: http://pof.eslack.org/2012/07/30/fortifying-a-galaxy-nexus-with-stock-ish-image-and-root-access/ ja http: // android. stackexchange.com/questions/36830/whats-the-security-implication-of-having-an-un-unlocked-boot-loader/36831#36831 siis ajatus juurtumattomasta täydellisestä varmuuskopiosta oli lupaava, mutta valitettavasti testattuani itseni ei tosiasia. Joten täydellisen varmuuskopion näyttämiseksi on käytettävä mukautettua ROM-levyä. Toivottavasti yksi, joka vilkkuu "/ recovery /" vain väliaikaisesti, kun sen on päivitettävä "/ system /", ja lukitsee käynnistyslataimen uudelleen sen jälkeen.
@RyanConrad on tämä menetelmä vain varmuuskopioida sovellukset vai se tekee kopion rom myös? Joten jos puhelimessa menee pieleen, kuten bootloop, voinko palauttaa puhelimen alkuperäiseen tilaan?
@sameer En usko, että tämä auttaa käynnistyssilmukassa. Varmuuskopiointi ja palautus edellyttävät, että olet Android-käyttöjärjestelmässä, jotta voit suorittaa ne.
Mielestäni tämä on kauhea vastaus kysymykseen - jos laitteesi on juurtumaton, se * näkyy * ikään kuin oikeaa varmuuskopiota luodaan, mutta totuuden huomaat vasta yrittäessäsi palauttaa sen. Korosta -nosystem -vaihtoehtoa.
Xda-news-linkistä: "On syytä mainita, että tämä ei ole kuin nandroid-varmuuskopio, joka on käytännössä tilannekuva nykyisestä laitteestasi, tämä varmuuskopioi sovellukset, sovellustiedot ja sisäiselle / ulkoiselle SD-kortille tallennetut tiedot."
Olen määrittänyt useita käyttäjiä Nexus 7-2013 -tabletilleni. Voiko tämä varmuuskopioida / palauttaa sovelluksen / tiedot kaikille käyttäjille vai vain ensimmäiselle (ensisijaiselle) käyttäjälle?
@RyanConrad Luulen, että tämä vastaus saattaa vaatia joitain päivityksiä: sovellukset voivat kieltäytyä "adb_backup" -asetuksesta (asettamalla "ALLOW_BACKUP" -asetukseksi "ei" "Manifest" -tiedostoissa). Jos "pääkäyttäjät" haluavat kiertää tämän, siellä on [Varmuuskopioi kaikki sovellukset] (http://repo.xposed.info/module/com.pyler.backupallapps) Xposed-moduuli, mutta sitä ei voi kiertää ilman juuria. Ehkä sinun tulisi myös huomauttaa, mitä *** ei ole katettu (lukuun ottamatta sitä, mitä olet jo maininnut - katso porgin "! Varo!" -Kommentti yllä). Plus ehkä integroida muita kommenttien vihjeitä ja pyytää sitten kommenttien puhdistamista?
Toinen syy tähän vastaukseen on epätyydyttävä: varmuuskopioinnin / palautuksen perustelut johtuvat vanhentuneiden laitteistovikoista ... tämä edellyttää kykyä palauttaa toisella laitteella, mutta ilmeisesti adb-varmuuskopiointi ei sovi tehtävään täysin: android.stackexchange.com/questions/37570/restoring-an-adb-backup-onto-a-different-phone-of-the-sama-malli
Ryan, että * 4.0 + * lukee (se voi olla väärä tulkintani), kuten ratkaisu soveltuu vain Android-versioihin 4.0. * - 4.4. *. Voitteko tehdä siitä selkeämmän osoittamaan, että se toimii myös Lollipopille ja mahdollisesti myös Marshmallow'lle? Kiitos! Pelkään, että se saattaa muuttaa tarkoitusta, joten en muokannut itseäni.
Entä "-obb"? "(-obb | -noobb ota käyttöön / poista käytöstä kuhunkin sovellukseen liittyvän asennetun apk-laajennustiedoston (alias .obb) varmuuskopiointi; oletus on noobb.)" Vaikuttaa siltä, ​​että tämä * tulisi * sisällyttää ** täyteen ** varmuuskopioida.
No, SMS on Messaging-sovelluksen sovellustieto tai niin, joten se tulisi varmuuskopioida, ellei sovellus kiellä sitä.Kokemukseni mukaan tekstiviestitiedot varmuuskopioidaan.Jotkut toimittajan räätälöimät puhelimet voivat kuitenkin sulkea sen pois.
⚠️ Huomaa, että sovellus voi nimenomaisesti estää tietojen varmuuskopioinnin asettamalla `android: allowBackup =" false "` `AndroidManifest.xml`-tiedostoon.Katso https://developer.android.com/guide/topics/manifest/application-element#allowbackup.Adb-varmuuskopion suorittaminen ei tallenna tietoja näille sovelluksille.Esimerkkejä varmuuskopiointia kieltävistä sovelluksista ovat WhatsApp, LineMessenger.
#2
+34
Simon
2013-01-15 21:42:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On olemassa sovellus nimeltä Yksinkertainen ADB-varmuuskopio .

enter image description here

Yksinkertainen ADB-varmuuskopiointi Varmuuskopioi Android-puhelimesi työpöydältä, ei juuria Vaaditaan. Suurin osa Android-varmuuskopiointityökaluista vaatii root-sovelluksen tai toimii puhelimelta ja tallentaa tiedot SD-kortille. Yksinkertainen ADB-varmuuskopiointi on erilainen. Sovellus juoksee puhelimesta ja varmuuskopioi sen työpöydällesi, ja tekee kaiken ilman juuria.

Yksinkertaisen ADB-varmuuskopioinnin käyttäminen edellyttää, että USB-virheenkorjaustila on käytössä Android-laitteessasi (siirry Asetuksiin > Kehittäjä, ota kehittäjäasetukset käyttöön ja ota sitten USB-virheenkorjaus) ja työpöydällesi asennettu apuohjelma. Se on kaikki: kytke vain puhelin, käynnistä sovellus Windows- tai Linux-järjestelmässäsi ja valitse varmuuskopiointivaihtoehto. Sinulla on mahdollisuus varmuuskopioida koko laite, vain sovellukset, kaikki tiedot järjestelmäsovelluksilla tai ilman niitä tai jopa yksi sovellus, jos valitset.

Sovelluksen avulla voit myös palauttaa varmuuskopioidut tiedot laitteellesi. . Ennen varmuuskopiointia sinua kehotetaan luomaan salasana, jonka sinun on kirjoitettava myös puhelimesi sovellukseen ennen varmuuskopioinnin aloittamista, mutta sen jälkeen prosessi sujuu sujuvasti. Se on erittäin yksinkertainen, täysin ilmainen eikä vaadi sinua ensin.

Vaikka Titanium Backup on monipuolisempi sovellus, jos olet valmis juurtumaan (varsinkin jos haluat luodinkestävän varmuuskopiointijärjestelmän Android-laitteellesi), ja MyBackup Pro on hieno, jos olet siirtymässä uusi puhelin ja et halua työpöytää välittäjänä, mutta Simple ADB Backup on ilmainen ja ilmeisesti niin helppokäyttöinen, että jopa Android-aloittelijat voivat varmuuskopioida tärkeät tiedot helposti ja nopeasti.

Yksinkertainen ADB-varmuuskopio oli julkaistiin ilmaiseksi XDA Developer -foorumeilla. Napsauta alla olevaa linkkiä ladataksesi sen sinne.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=36499906

Ole hyvä Huomaa: Tämä on uusi sovellus, joka on vielä beta-versiossa

Huomaa myös, että ainakin nimensä mukaan se todennäköisesti vaatii vähintään Android 4.0: n - samoin kuin [Ryanin ratkaisu] (http://android.stackexchange.com/a/28315/16575). Siitä huolimatta +1 minulta, koska se helpottaa komentoriviltä pelkääviä ihmisiä :)
@Izzy: Kyllä selventää Windows / Linux / Android (4.0+)
@Izzy törmännyt juuri tähän artikkeliin, pitäisikö minun muokata sitä yllä olevaan vastaukseeni: http://lifehacker.com/avast-mobile-backup- regularly-backs-up-your-android-to-1157080403
Olin hieman skeptinen, mutta näyttää siltä, ​​että tämä tekee myös täydellisen varmuuskopion, mukaan lukien sovellukset (?) Ja niiden tiedot. Toki, mene eteenpäin! Älä unohda mainita, että se ei toimi ilman pilvitiliä (joko avastin oma tai GDrive), mikä sulkee sen pois minulle :) Kiitos vihjeestä!
@Izzy: n pitäisi toivottavasti olla hyödyllistä muille :)
Toki: En ole ainoa Android-käyttäjä #D // BTW: n ympärillä: * Holo Backup * (kuten * Simple BAckup * on nyt nimetty) on * etä * varmuuskopiointisovellus, jota käytetään tietokoneesta, että * avast! * sovelluksen, jonka haluat ehkä antaa erillisen vastauksen. Mutta aseta se kumpaankin suuntaan, koska se on vain henkilökohtainen mielipiteeni;)
@Izzy Laitan sen erilliseksi vastaukseksi.
Näyttökuvissa yläosassa näkyy punaisilla kirjaimilla varoitus: "Varmuuskopiot voidaan palauttaa vain samaan laitteeseen." Se on epäselvää; tarkoittaako "sama laite" samaa * mallia * vai onko sen todella oltava sama fyysinen laite? Suurin huolenaiheeni on suojautua laitteen katoamiselta tai tuhoutumiselta luomalla varmuuskopiot, jotka voivat palauttaa nykyisen laitteeni tarkan kuvan saman mallin tilalle, joten tämä tekee kaikista eroista maailmassa.
Palautin tiedot uuteen nexus 6p -laitteeseen nexus 4: stä. Google-palvelu kuitenkin kaatuu aina. En voi määrittää Google-tiliäni 6p-muodossa. Joten se ei todellakaan toimi android 6.0: lla.
GitHubilta: HUOMAUTUS: TÄMÄ PROJEKTI ON POISTETTU. Holo-varmuuskopiointi oli mielenkiintoinen kokeilu nähdäksesi, kuinka paljon pelkästään ADB-varmuuskopioinnilla voidaan tehdä, mutta itse ADB-varmuuskopiointi osoittautui käytännössä erittäin epäluotettavaksi, eikä sitä sellaisenaan suositella todelliseen käyttöön.
@Izzy Yritin juuri ratkaisua käyttämällä adb: tä manuaalisesti. Tein varmuuskopion, asennin uuden sovelluksen ja palautin varmuuskopiosta. Uusi sovellus oli edelleen siellä. Joten en kutsuisi tätä varmuuskopiona. Puuttuuko minulta jotain?
@Celeritas kyllä, tietysti: tehdasasetusten palautus välillä. Miksi varmuuskopion palauttamisen pitäisi poistaa muut asennetut asiat - ellei sitä nimenomaisesti kehoteta?
@Celeritas tämä ei ole keskustelualue (tervetuloa [chat-huoneeseemme] (https://chat.stackexchange.com/rooms/25/android-enthusiasts)). Mutta jopa tietokoneessa muotoilet levyn tällaisessa tapauksessa. En ole koskaan kuullut, että varmuuskopion palauttaminen olisi huolehtinut "ylimääräisten tiedostojen" poistamisesta ilman, että siitä olisi erikseen kerrottu. Se vie minut hyvin paljon. Vielä enemmän, koska ADB-varmuuskopio voi olla täydellinen varmuuskopio tai kattaa vain yhden sovelluksen; jälkimmäisessä tapauksessa olisi jopa järjetöntä, jos se poistaisi kaikki muut palautettaessa.
#3
+25
Android Quesito
2012-09-01 02:47:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teknisesti VOIT luoda täydellisen Nandroid-varmuuskopion ilman juurtavaa laitetta. Sinun tarvitsee vain flash CWM (tai mikä tahansa palautus, joka tukee Nandroid-varmuuskopiointia) USB: n kautta. Voit esimerkiksi käyttää Odinia (Windows) CWM: n välittämiseen Samsung-laitteisiin lataustilaan siirtymisen jälkeen koskematta Androidia. Joten juurtumista tai juurihakua ei ole lainkaan.

Luulen, mikä todellinen kysymys on silloin, ainakin miten minä sen ymmärrän, on Kuinka voit tehdä täydellisen varmuuskopion mitätöimättä takuuta. Keskimääräiset käyttäjät eivät halua, eivätkä edes osaa juurtua, puhumattakaan korvaavan palautuksen vilkkumisesta.
@RyanConrad Olen samaa mieltä. :) Ainakin vastaukseni poistaa väärinkäsitykset ..
Olette molemmat oikeassa: Juurtumista pelkäävät käyttäjät todennäköisesti pelkäävät myös mukautettujen kuvien vilkkumista (mikä saattaa jopa olla mahdotonta lukittujen käynnistyslatainten vuoksi) - ajattelin vain epäsuorasti, että tämä on selvää. Joten teknisesti Sachinin vastaus pätee ainakin lukitsemattomiin laitteisiin - vaikka useimmat "tavalliset käyttäjät" eivät sovella sitä. Ja kiitos Sachinille tämän osoittamisesta - muuten se unohtuu helposti. Ajattelu ääneen: Kun käynnistät sen palautumisen, sinusta tulee juuri - vai ei? ;)
@Izzy 1. Lukitut käynnistyslataimet eivät aina estä ROM-levyn vilkkumista. 2. Teknisesti käynnistyslataimet voidaan avata avaamatta pääkäyttäjiä. Joten vastaukseni on voimassa ** kaikissa ** laitteissa.
@Sachin Kiitos! En ollut tietoinen 1. - ja 2. kohdasta. Epäilen * tässä yhteydessä *: Varmasti, itse * lukituksen avaaminen * ei saa päästä pääkäyttäjille. Mutta mukautettu palautus varmasti - koska ilman juurioikeuksia, kuinka sitten se voisi käyttää osioita tehdäksesi NAND-varmuuskopion (alias NANDroid)?
@Izzy-lukituksen avaaminen ei saa pääkäyttäjää. Mutta se mitätöi takuun. Mukautetun palautuksen vilkkuminen ei vaadi pääkäyttäjän oikeuksia, vaan vain avaamattoman käynnistyslataimen. Kun mukautettu palautus on paikallaan, palautuksella on pääkäyttäjän oikeudet (mutta ei sama kuin juurella käyttöjärjestelmän mielessä). Mielestäni mukautetun palautuksen vilkkuminen on iso este useimmille käyttäjille. Monissa tapauksissa on helpompaa juurruttaa laite ja palauttaa palautus. Myös suuremmat mahdollisuudet laitteen pehmeään tiiliin palauttamiseen.
@Izzy Custom Recovery käyttää NAND * -palvelua suoraan *. Se ei ole linux distro, joten juurtumiseen ei ole mitään käsitystä. Se toimii itsenäisesti Androidista. Joten voit tehdä NANDroid-varmuuskopion ilman root-pääsyä Androidissa.
Onko ODIN tarkoitettu vain Samsungille? Entä HTC one x?
@hsuk kyllä, ODIN on samsung-työkalu.
Suuri ongelma tässä ratkaisussa on käynnistyslataimeen lukituissa laitteissa, '' fastboot oem unlock '' pyyhkii laitteen.
@lid Se on virallinen tapa. Hakkerien tapaa on aina ...
@Sachin Joskus. Tiedätkö toisen tavan juurruttaa Nexus-laitteet versiossa 4.4.2?
@lid Tämä on laaja kysymys .. Kysy sivustolta.
@SachinShekhar Asia on, että jos et ole juurtunut, on todennäköistä, että käynnistyslataimesi on lukittu, ja tämä vastaus ei todellakaan auta, ellet löydä hyödyntämistä juuren saamiseksi.
@lid Odota hetki. Liittyikö edellinen kysymyksesi keskusteluun? Katso .. Sanon, sinun ei tarvitse juurtua ollenkaan. Miksi yrität löytää hyödyntämistä juurtumiseen?
@SachinShekhar Ehkä ymmärsin väärin "Hakkerit ovat aina tapoja", mutta oletin, että tarkoitit "hakkeroida" laitetta mukautetun palautuksen asentamiseksi. Onko olemassa muuta tapaa (paitsi 'fastboot oem unlock' - joka pyyhkii laitteen) asentaa palautus käynnistyslataimen lukittuun laitteeseen?
@lid Kyllä. Teknisesti valmistajat eivät voi mitenkään * lukita käynnistyslataimia. Joten tämä lukko voidaan rikkoa. Se siitä. Älä nyt kysy yksityiskohtia, koska se on hyvin monimutkainen tietojenkäsittelytieteen aihe.
... kiitos siitä, että olet niin alentava. En kysy, kuinka puskurin ylivuoto toimii. Huomautan, että käytännössä tämä vastaus ei koske käynnistyslataimen lukittuja laitteita (eli useimpia juurtumattomia laitteita, luulisin), ellei käyttäjä löydä jotakin tapaa asentaa mukautettu palautus pyyhkimättä laitetta.
Huomaa, että minkä tahansa mukautetun palautuksen vilkkuminen uudemmissa Samsung-puhelimissa, joissa on Knox-yhteensopivat käynnistyslataimet, laukaisee Know Warranty Bitin.
On joitain tilanteita, joissa / milloin SD-kortille tallennettu CWM on mahdollista käynnistää.
Mitkä laitteiden takuut mitätöivätkö OEM-laitteen lukitus vai vilkaiseeko se mukautetun ROM-levyn vai ei, riippuu lainkäyttöalueestasi. Ja onko se haastettu. Haluaisin olla kiinnostunut tietämään Euroopan maista. Erityisesti Saksa.
#4
+19
Izzy
2013-01-16 16:31:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koushik Dutta (alias Koush alias Mr. ClockworkMod) on julkaissut Helium Backup -sovelluksen, jonka pitäisi tehdä koko asia mahdolliseksi ilman tietokonetta ja USB-kaapelia:

Carbon Backup

Helium Backup in pitäisi pystyä varmuuskopioimaan sovellukset ja tiedot SD-kortille, liitettyihin USB-laitteisiin, Dropboxiin, Google Driveen tai Boxiin.

Tämä ei ole "täydellinen varmuuskopio" järjestelmän asetuksista, mutta se palauttaa sovelluksen asetukset ja tiedot. Se ei varmuuskopioi sisäistä tallennustilaa (käyttäjätiedostoja), joten sinun on varmuuskopioitava nämä tiedostot erikseen.

Jos huomaat, että varmuuskopiot eivät näy palautuksessa Jotkin varmuuskopioituista metatiedoista ovat saattaneet eksyä käännöksessä. Itse varmuuskopio voidaan silti palauttaa, mutta tarvitset ylimääräistä jalkatyötä saadaksesi ne.

Muokkaa: Täydellinen tapa - Helium in käytöstä, katso Kuinka varmuuskopioida sovelluksia ja tietoja ilman juuria Helium Android -sovelluksella (kiitos vihjestä, Simon!). Ja ennen kuin valitat mistä tahansa, varmista, että olet tarkistanut Helium Wikin (kiitos golimarille tämän osoittamisesta!).

Valitettavasti vaatii Android 4.0, sama kuin Ryanin ratkaisu.
Toki: Kuten Ryanin ratkaisu, se käyttää taustana "adb-varmuuskopiota".
@Izzy löysi juuri mukavan kirjoituksen Carbonista: http://www.maketecheasier.com/another-way-to-back-up-android-without-root/2013/04/18
@Izzy Luulen, että se on nimetty uudelleen Heliumiksi, jos olen oikeassa?
@Simon 100% oikein, kyllä! Päivitin vastaukseni vastaavasti. Kiitos osoittimesta!
@Izzy Tervetuloa :)
@Izzy Toinen hieno artikkeli varmuuskopioinnista heliumilla (aiemmin Carbon) http://www.theandroidsoul.com/how-to-backup-apps-and-data-without-root-using-helium-android-app/
Yuck, mikä eväste-hirviö-sivusto. Mutta todella hyvä miten! Kiitos huomautuksesta, päivitin vastaukseni siihen (kunnioitan sitä, joka nosti sen esiin;)
@Izzy Ilman USB: tä ja tietokonetta se ei toimi ... Olen asentanut Helium-sovelluksen, ja se levittää ilmoituksen "Odotetaan Helium Desktop -sovellusta mahdollistamaan sovellusten varmuuskopiointi Android-laitteellesi .." ja linkin hiiri-ikkunoiden asennusohjelman lataamiseen. Jos peruutan ponnahdusikkunan, se poistuu sovelluksesta eikä varmuuskopiointia ilman tietokonetta.
@Lucky ei-juurtuneelle laitteelle, joka on valitettavasti totta, koska laitteen ADB-komponentti on ensin aktivoitava (jokaisen käynnistyksen jälkeen) - mikä vaatii korkeampia käyttöoikeuksia, joten sitä ei voida tehdä suoraan laitteella ilman juuria, mutta se on mahdollista Vain ADB itse.
Suositeltava lukea ennen asennusta: https://github.com/koush/support-wiki/wiki/Helium-Wiki
#5
+11
porg
2013-10-18 05:29:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

This answer is not the hint you dear readers hoped for but the result of my real world tests:

adb backup is far from complete, on a Nexus 3, both under an unrooted stock Android 4.3 and if run with adb root on Cyanogenmod 10.1.3!


A few things are restored, a few not! I checked restoration of some features:

NOT RESTORED: basically all the key telephony features: Contacts, sms, ringtone&notification sound, activated input languages (=kbd layouts), ownername (ownername set in first boot wizard is kept instead)

PROPERLY RESTORED: Custom vocabulary, wallpaper, launcher icon positions, apps and their settings.


These were my requirements, which brought me to the topic:

 1. Maximization of Android privacy
 2. Physical security to prevent drive by downloads (PDF), meaning:
  • bootloader locked, stock recovery, ADB off
  • even more secure with: full disk encryption
 3. Full local backup, no cloud backup (topic of this very thread here)

On Cyanogenmod the situation was a little different: SMS were completely restored, but contacts and call logs still not restored. Even when adb backup and restore where ran with an adb running as root through adb root.


So I will try to use a custom ROM, with root (to get some extra features), a locked bootloader, custom recovery, and only flash the recovery temporarily (theoretically possible from the rooted device with flash_image, but for me this failed too), from which I then do NANDROID backups (or adb backup + special backup solutions for sms/call-logs/contacts) plus custom ROM updates.

#6
+8
Aniket Thakur
2013-11-24 00:11:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voimme ottaa varmuuskopion laitteestamme käyttämättä mitään sovelluksia tai juurtamatta puhelinta.

Android sisältää sisäänrakennetun tavan varmuuskopioida ja palauttaa puhelimesi tai tablet-laitteesi sisältö. Tarvitset vain tietokoneen ja laitteen, jossa on Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) tai uudempi.

Siirry adt-bundle-windows-x86 \ sdk \ platform-tools -kansioon. ja avaa komento promt täällä.

 1. Varmista, että USB-virheenkorjaus on käytössä.

 2. Tarkista, että laitteesi on kytketty suorittamalla " adb device ".

 3. Suorita nyt" adb -varmuuskopio -apk -jaettu-kaikki -f C: \ Users \ Käyttäjänimi \ backup.ab ".

 4. Avaa laitteen lukitus, anna salaussalasana ja koko palvelusi varmuuskopioidaan.

 5. palauta uudelleen yksinkertaisesti suorita " adb palauta C: \ Käyttäjät \ Käyttäjätunnus \ backup.ab ".

Olen kirjoittanut vaiheittaiset toimenpiteet näytöllä laukausta samalle täällä. Toivottavasti tämä auttaa!

Joo. Se, mitä [Ryanin vastaus] (http://android.stackexchange.com/a/28315/16575) todetaan heti aloitukseksi :) Mutta kiitos lisätiedoista ja vaiheittaisista ohjeista!
#7
+7
Celeritas
2016-10-13 13:45:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen hieman yllättynyt muista (monimutkaisista) vastauksista. Ehkä olen ymmärtänyt kysymyksen väärin, joten voit vapaasti kommentoida ja äänestää sen mukaan.

 1. Täydellistä varmuuskopiota (mukaan lukien ROM, sovellukset ja tiedot) kutsutaan Nandroid-varmuuskopiona. Siksi kysytään "miten voin tehdä Nandroid-varmuuskopion juurtumattomalle laitteelleni".
 2. Et tarvitse juurtunutta laitetta voidaksesi tehdä Nandroid-varmuuskopion. Nandroid-varmuuskopiot tehdään yleensä mukautetun palautuksen avulla (kuten TWRP tai Clockwordmod), joiden asentaminen ei aina edellytä juurtunutta laitetta. Esimerkiksi ADB: n avulla TWRP voidaan asentaa tässä olevien ohjeiden mukaan. Mukautetun palautuksen voi olla mahdollista ladata väliaikaisesti, mikä säästää varastojen palautumista (ja takuusi; TWRP: lle tämä voidaan tehdä korvaamalla pikakäynnistyksen flash-palautus twrp * .img fastboot boot twrp * .img linkitetyn opetusohjelman vaiheessa 4). Jotkin laitteet edellyttävät käynnistyslataimen lukituksen avaamista mukautetun palautuksen asentamiseksi, toiset eivät. Huomaa, että käynnistyslataimen lukituksen avaaminen palauttaa laitteen yleensä tehdasasetuksiin.
Ei. Nandroid-varmuuskopio ei ole täydellisen varmuuskopion määritelmä, mutta kysymyksessä ei määritetä, mikä se on. Menetelmäsi vaatii avaamattoman käynnistyslataimen ja tietämyksen palautuksen vilkkumisesta (joka vaihtelee mallikohtaisesti). Ei oikeastaan ​​asioita, jotka ihmiset, jotka eivät juurita, haluavat sotkea.
@jiggunjer mikä saa sinut sanomaan, että nandroid-varmuuskopio ei ole täydellinen varmuuskopio? Joissakin puhelimissa on myös lukitsematon käynnistyslatain. Verrattuna muihin vastauksiin en sanoisi, että tämä on monimutkainen.
Täydellinen varmuuskopiointi olisi eMMC: n jokainen sektori, nandroidit ovat usein kuvia sektorien osajoukosta, yleensä ne eivät sisällä käynnistyslatainta ja itse palautusta. Epäilemättä tällaista täydellistä varmuuskopiota ei tarvita. Vastauksesi on todellakin yksinkertainen, mutta ei käytännöllinen 95 prosentille juurtumattomista käyttäjistä.
@jiggunjer kunnossa, ehkä olet oikeassa, että * teknisesti * puhuva Nandroid ei tarkoita tarkalleen samaa asiaa kuin "täydellinen varmuuskopiointi", vaikka mielestäni useimmat ihmiset ajattelevat sitä. Kuvaamani menetelmä ei vaadi juurta. Se vaatii väliaikaisesti vilkkuvan mukautetun palautuksen, mutta kun otetaan huomioon muut vastaukset, käytä `adb` komentoriviltä (joka itse vaatii suurten tiedostojen lataamista), en usko, että se on paljon monimutkaisempi.
Kuinka järkevää käynnistyslatausohjelma voidaan varmuuskopioida? Siellä ei ole mitään varmuuskopiointia, koska se vain lataa käyttöjärjestelmän.
En ole varma mitä sinä tarkoitat. Käynnistyslatain on ohjelma, sellaisenaan se vie tilaa asemassa. Nämä sektorit voidaan kopioida niiden varmuuskopioimiseksi. Suurin osa ihmisistä ei sekoita käynnistyslataimia lukuun ottamatta pikakäynnistyksen lukituksen avaamista, heitä ei kosketa, kun vilkkuvat useimmat mukautetut ROM-levyt, joten niiden ohittaminen on yleensä OK.
Täysi varmuuskopio teknikon mielestä on todennäköisesti koko laitteiston kopio, mukaan lukien kaikkien bittien tila.Mutta koska tämä on käyttäjälähtöinen sivusto, täydellinen varmuuskopiointi tarkoittaa yksinkertaisesti: voin palauttaa siitä ja pääsen tarkalleen siihen tilaan, jossa varmuuskopio tehtiin (kaikki asetukset, sovellukset ja tiedot ovat katettu).Lisäksi: Vaikka omena on hedelmä, hedelmä ei välttämättä ole omena;kyllä, Nandroid-varmuuskopio on yleensä täydellinen varmuuskopio (vaikka esim. TWRP ohittaa "jaetun tallennustilan") - mutta se ei tarkoita, että täydellinen varmuuskopio on aina Nandroid-varmuuskopio;)
@Izzy Ei looginen.Täydellinen varmuuskopio * useimpien määritelmien mukaan * antaa sinun palauttaa aseman tilan ** mistä tahansa ** muusta asemasta.Tämä sisältää kovat tiilet, jos sinulla on matalan tason SoC-virheenkorjaus.Nandroid ei tee sitä.Tärkeintä on, että varmuuskopioinnin tehokkuus riippuu tilasta, jolloin haluat palauttaa.Mitä enemmän skenaarioita haluat toipua, sitä laajemman varmuuskopion on oltava.Nandroidit kattavat 98% käyttäjien skenaarioista, joten ne ovat tehokas valinta.Jos rikot palautuksesi ja joudut asentamaan sen uudelleen, et todellakaan palauta alkuperäistä tilaa - sinä luot sen uudelleen.
pikakäynnistystä ei ole saatavana joillekin laitteille (Samsung, LG) teknisesti TWRP tarjoaa pääkäyttäjän oikeudet {edes laite ei ole juurtunut, käynnistyslataimen avaaminen on raskas muokkaus (suojausnäkymästä) ja WIPE-käyttäjätiedot}se riippuu suuresti fstab-merkinnöistä (mikä on ylläpitäjän valinta).tämän lisäksi puuttuvat kuvat ja ladattavat tiedostot (/ data / media on suljettu pois), joten ainakin yksi tulisi lisätä vedä / sdcard varmuuskopion luomisen jälkeen
#8
+7
jiggunjer
2017-08-28 15:05:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Täysi varmuuskopio" näyttää olevan hyvin ylikuormitettu termi Android-maailmassa. Sallikaa minun määritellä se ensin (muotoilemalla kommentti):

Täysi varmuuskopio on kaikki, mikä palauttaa järjestelmän tilan varmuuskopioinnin yhteydessä. ~ Izzy (OP)

Joten selvän jatkokysymyksen tulisi olla: palauta tila mistä?

 • Skenaario 0: Puhelimesi on fyysisesti rikki.
 • Skenaario 1: Koko asema (eMMC) on tyhjennetty.
 • Skenaario 2: Voit käynnistää vain USB-flash-tilaan, kuten pikakäynnistys / ODIN.
 • Skenaario 3: Voit käynnistää pikakäynnistyksen JA (mukautetun?) palautuksesi
 • Skenaario 4: Puhelimesi on palautettu tehdasasetuksiin. Sinulla on normaalit juurtumattomat toiminnot.
 • Skenaario 5: Poistit vahingossa suosikkikissasi taustakuvan.
 • Jne.

Jokaisella näistä skenaarioista voi olla erilainen varmuuskopioratkaisu. Täyden varmuuskopion olisi voitava käsitellä niitä kaikkia. Tietysti olen trollannut vähän rikki puhelinskenaarion (0) kanssa, mutta se osoittaa kuinka huonosti määritelty tämä kanoninen kysymys on. Tämä heijastaa sitä, että monet ihmiset ja yritykset pyrkivät yksinkertaistamaan varmuuskopioinnin liian yksinkertaisesti ja jättävät huomiotta tärkeimmän osan: palauttamisen.

Harkitse, että Android-yhteisössä oletetaan, että kovat tiilet (0 & 1) ovat paperipainoja; sinun odotetaan hankkivan uusi puhelin. Jaetaan siis jäljellä olevat varmuuskopiointiratkaisut kahteen luokkaan:

 1. Kehittäjä palauttaa (2+).
  Tähän liittyy yleensä Nandroidin (useimpien osioiden sektorikopio) käyttö ja kenties salaman vilkkuminen. elpyminen. Hieman tekninen. Saattaa vaikuttaa takuuseen.
 2. Kuluttaja palauttaa (4+).
  Palauttaa yleensä sovellukset ja tiedot, mukaan lukien kissakuvasi. Osittaiset palautukset voivat toimia eri malleissa.

Molempia voidaan pitää täydellisinä varmuuskopioina käyttötapauksissaan. Anna kontekstin määrittää, haluako joku täydellistä varmuuskopiota pyytävä vaihtoehto 1 tai 2. Skenaarioiden 3 ja 4 välillä on hieman harmaata aluetta (3,5?), Esim. Jos käyttäjä poisti tiedostoja / system -osiosta, palautustapa saattaa riippua puuttuvasta.

Varo kuluttajan palautuksia

Nykyisin eniten äänestetty vastaus, joka perustuu adb-varmuuskopioon , on kuluttajien palautus, joka voi palauttaa sovelluksia ja tietoja muutamalla varoituksella:

 • Näyttää siltä, ​​että jotkut tiedostot jätetään pois.
 • Vaihtelevat tulokset riippuen ROM-levystä (esim. ei toimi joissakin Sony-malleissa, jättää pois eri kohteet CyanogenMod vs TouchWiz).

Vaikka viime aikoina Oreossa on tapahtunut pieniä parannuksia (XDA-uutiset), en vieläkään voi vahvistaa, voiko se kopioida kaikki tietokoneeltasi kopioidut käyttäjätiedostot, kuten valokuvat ja musiikki .

Kehitystoiminnon palauttamiseksi haluat Nandroidin.

Et et voi saada täyttä Nandroidia ilman, että joko juurrutat TAI hyödynnät palautusta. Poikkeuksena on ehkä kuva SD-kortiltasi, jolloin saat osittaisen Nandroidin. Joten sinun on vaarannettava kuvan asentaminen tai väliaikainen juurtuminen tai odotettava, kunnes OEM-valmistajat tarjoavat parempia palautuksia.

Muista nimetä varmuuskopiot tärkeillä tiedoilla, kuten päivämäärällä ja osioilla.

Et Sinun ei tarvitse varmuuskopioida sitä, mitä et halua luoda uudelleen.

Nandroid ei yleensä sisällä palautusta, koska niitä käytetään yleensä palautuksesta, joten se on turha. Mutta jos laitteesi on sekaisin ja palautus on mennyt, saatat paniikkia ajattelemalla, ettet ole varmuuskopioinut sitä, joten ei ole mitään palautettavaa. Mutta palautus on usein helppoa ladata ja asentaa uudelleen USB-flash-työkalulla (esim. Pikakäynnistys).

Vastaavasti, jos tallennat yhteystietojasi pilveen, niitä ei yleensä tarvitse varmuuskopioida. Synkronoi vain palautuksen jälkeen.

Muista, että täydellinen varmuuskopio riippuu siitä, mistä haluat toipua. Kuvailemallani 'kuluttajatasolla' ei ole täydellistä ratkaisua. EU: n ja Aasian maissa, joissa ihmiset eivät ole niin huolissaan takuun epäämisestä, ei ole juurikaan syytä olla asentamatta mukautettua palautusta, jos sellainen on olemassa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...