Kysymys:
Google Backup: Useita laitteita, jotka käyttävät samaa tiliä - mitä tapahtuu palautuksessa?
Izzy
2013-03-25 00:39:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei ole mitään uutta, että voidaan käyttää useita Android-laitteita yhdellä Google-tilillä. Kun käynnistät uuden laitteen ensimmäisen kerran, kysytään, haluatko tallentaa tietosi Googlelle, joka sitten synkronoi aina "joitain juttuja" Google-palvelimille, periaatteessa

 • joitain sovellustietoja (jos sovellukset tukevat sitä nimenomaisesti)
 • Wi-Fi-salasanat
 • selaimen kirjanmerkit
 • luettelo Google Playsta asennetuista sovelluksista
 • sanat lisätty näyttönäppäimistön käyttämään sanakirjaan
 • suurin osa mukautetuista asetuksistasi

Tiedot löytyvät Google-hallintapaneelista. Asiaan liittyviä kysymyksiä, jotka kattavat nämä kysymykset, ovat:

Kehittäjien sovellusliittymä Google Backupissa antaa lisätietoa siitä, miten varmuuskopiointitavaroiden on tarkoitus toimia (ja useat kysymykset osoittavat, miten se todella toimii - toisinaan se toimii, joskus vain osittain, ja toisinaan ei ollenkaan). Sen lisäksi, että luotettavuus ja se, että kaikki eivät halua yksityisiä tietojaan pilvessä (ja jopa mainittu API-viite 2 varoittaa: Android ei takaa minkäänlaista tietoturvaa Sinun tulee aina olla varovainen varmuuskopioinnin suhteen arkaluontoisten tietojen, kuten käyttäjänimien ja salasanojen, tallentamiseen. ), pääkysymykseni on:

Tietojen varmuuskopiointi useilta laitteilta saman tilin käyttäminen:

 • mitä tapahtuisi, jos tehdasasetusten palautuslaitetta käytettäisiin tällä tavalla aiemmin? Tunnistetaanko se ja palautetaanko vain ne asiat, joita siinä on aiemmin käytetty?
  (laitteen tunnistaminen voi tapahtua esimerkiksi IMEI: n kautta (mutta ei Android_ID: n kautta, koska se saattaa olla tehdasasetusten palauttaminen) - ja tämä voi olla syy Nalumin vastauksessa)
 • kuvattuun käyttäytymiseen
 • mikä palautetaan laitteeseen (uusi / tehdasasetusten palauttaminen), jonka olet juuri alustanut ensimmäisen kerran tällä Google-tilillä?
  (jos laitteet tunnistetaan varmuuskopioilla käytetyllä Google-tilillä, tämä voi laukaista erityisen toiminnon "uudelle laitteelle", esim. "palauta kaikki, laite vaihdettu!" - tai "palauta kaikki ei-yhdistetyltä laitteelta X, koska se todennäköisesti vaihdettiin!" - mutta pidä kiinni vain "palauta vain mitä laitteella oli "tehdasasetusten palauttamisen yhteydessä"

Sopimus on: Jos laitteella on useita laitteita, niitä käytetään usein tiettyihin ongelmiin, joten ei halua kaikkea kaikilla laitteilla. Koska en ole nähnyt mitään tapaa valita varmuuskopioitavat tiedot (esim. Sulkea pois nämä "arkaluontoiset tiedot", meitä on varoitettu: WiFi-salasanat kuuluisivat tähän luokkaan), oletan, ettei myöskään ole valintaa palautuksessa? Joten miten tämä hoidetaan?

Kaksi muuta lähdettä, jotka * saattavat * olla mielenkiintoinen lukea tästä: [Googlen varmuuskopiointi ja palautus Androidille on laitekohtainen?] (Http://productforums.google.com/forum/#!topic/mobile/rqChmk3p7B8) (joka kuvaa ainakin Android-versioiden ennen 4.x "sotkua" ja [Androidin automaattinen varmuuskopiointi- ja palautuspalvelu on hieno ... kun se toimii] (http://www.phonedog.com/2012/01/26/ android-s-automatic-backup-and-restore-service-is-great-when-it-works /). Molemmat heijastavat osittain kysymystäni, mutta kukaan ei vastaa siihen. Joten ongelman googlimisesta.
Ainoa panos, jonka voin antaa, on, että se on niin epäluotettava. Toivon, että voisin käyttää manuaalista varmuuskopiointi- / palautuspainiketta. Nollain tablet-tietokoneeni eräänä päivänä, eikä se palauttanut kaikkia sovelluksiani ja asetuksiani, mutta edellisen kerran se on tehty. En pidä siitä, etten voi luottaa siihen.
Koska edes palkkio ei pysty tuomaan esiin yksityiskohtia, luulen mahdollisuudet löytää "täydellinen vastaus" ovat melko pienet. Joten tiedämme samaa kuin aiemmin: se * voi * toimia "tavalla tai toisella", täytyy yrittää selvittää, ja joku voi olla onnekas tai ei. Kiitos, Google, epäluotettavasta työkalusta ilman käyttäjän dokumentaatiota :( Joten palkkio menee Nalumille: vaikka vastaus on päivätty palkkioon, se on paras mitä meillä on :)
Aiheeseen liittyvät: http://stackoverflow.com/questions/8502412/android-backupmanager-and-multiple-devices-linked-with-the-same-account
-1
Viisi vastused:
#1
+43
Dan Hulme
2013-07-19 04:52:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Puhutaan sarjoista, vauva

Androidin varmuuskopiointipalvelulla on käsite, jota kutsutaan sarjaksi : joukko kaikkia tietoja, jotka on varmuuskopioitu yhdestä laitteesta (yhdestä kuljetus , mutta se on yksityiskohta). Jokainen sarja tunnistetaan ainutlaatuisella merkkijonolla, kuten laitteen IMEI. Kun sovellus (tai asennettujen sovellusten luettelo) varmuuskopioidaan, sen varmuuskopiotiedot menevät laitteeseen, joka varmuuskopioidaan. Kaikki sarjat koskevat edelleen käyttäjän Google-tiliä. Jos pyyhit laitteesi ja myyt sen jollekin muulle, hän ei voi käyttää laitteen asetuksia, ellet voi kirjautua Google-tiliisi.

Oletuskäyttäytyminen

Kun sovellus on asennettu tai laitteen luettelo sovelluksista on palautettu, varmuuskopiointijärjestelmä etsii ensin kyseisen laitteen joukosta kyseisen paketin varmuuskopiotietoja. Jos se ei löydä yhtään (joko siksi, että se on täysin uusi laite, jolla ei ole varmuuskopioituja tietoja, tai koska kyseistä pakettia ei ole koskaan asennettu kyseiseen laitteeseen), se laajentaa hakua muihin sarjoihin. (Jos on vaihtoehto, se käyttää viimeksi käytettyä laitetta koko laitteen palautuksessa.)

Kun siis asetat uuden laitteen, se palauttaa sovellusten luettelon vanhan laitteen varmuuskopio ja palauta kukin sovellus vanhan laitteen varmuuskopiosta. Jos sinulla oli sovellus asennettuna yhteen laitteeseen ja asennat sen toiseen laitteeseen, sovellus palautetaan vanhasta laitteesta. Kummassakin tapauksessa tiedot varmuuskopioidaan nyt uuden laitteen sarjaan, mikä tarkoittaa, että kahden laitteen varmuuskopiotiedot ovat nyt erilliset.

Kun olet tehtaalla- nollaa laite, se palautetaan laitteen viimeisestä varmuuskopiosta, jos sellainen on, ja jos tämä ei ole mahdollista, jonkin muun laitteen varmuuskopiosta, jos sellainen on, mutta se alkaa luoda omia joukoitaan siitä lähtien. Siksi Nalumin kaksi laitetta eivät näe toistensa varmuuskopioituja sovelluksia: ne kaikki palauttavat viimeisistä varmuuskopioistaan.

Lähde

Tällä mekanismilla ei ole mitään käyttäjälle suunnattua dokumentaatiota, koska sen oletetaan tekevän oikean asian automaattisesti, mutta koodi on käytettävissä.

bmgr : peruskäyttö

Kuten Izzy löysi, bmgr -työkalu antaa sinulle jonkin verran hallintaa prosessista. Se on tarkoitettu apuna ohjelmoijille, jotka auttavat testaamaan ja selvittämään sovellustensa varmuuskopiointegraation. Voit käyttää tätä työkalua adb -kuoressa käynnistämään valittujen pakettien varmuuskopiot ja palautukset, pyyhkimällä pakettien varmuuskopioidut tiedot ja jopa koko laitteen palautuksen.

Älä älä yritä käyttää sitä laitteen kuoressa paitsi nimellä : tarvitset järjestelmätason android.permission.BACKUP -toiminnon, jotta voit tehdä mitään mielenkiintoista sen kanssa.

Voit saada sovelluksen päivittämään varmuuskopioidut tiedot välittömästi:

 bmgr backup com.shadowburst.showrbmgr run 

(tai mikä tahansa muu sovelluksen paketin nimi on). Tätä ei yleensä tarvitse tehdä, koska sovellukset pyytävät omia varmuuskopioita aina, kun heidän tietonsa muuttuvat, mutta tämän avulla voit kiertää huonosti kirjoitetun sovelluksen. Yhden paketin palauttaminen oletusarvoisesti valitsemistaan ​​varmuuskopioiduista tiedoista:

 bmgr palauta com.shadowburst.showr 

mutta tämä taas tee mitä laite tekisi itse, joten sinun ei tarvitse käyttää sitä. Huomaa myös, että laite on jo asennettava, jotta tämä toimisi.

Lisää hallintaa

Nyt ne asiat, joita varmuuskopiointijärjestelmä ei tee. Jos haluat nähdä, mitkä varmuuskopioidut tietojoukot ovat käytettävissä:

 bmgr -luettelosarjat 

ja saat tällaisen tuotoksen:

 3ff7800e963f25c5: manta 3f0e5c90a412cca7: manta 3dd65924a70e14c8: TF101 3baa67e9ce029355: m0 

Vasemmalla oleva 64-bittinen heksadesimaaliluku on tunniste . Tarvitset tämän hetken kuluttua. Oikealla oleva asia on (suhteellisen) ystävällinen nimi laitteelle, joka omistaa sarjan. Esimerkiksi manta on : n koodinimi; TF-101 viittaa alkuperäiseen . Kun olet selvittänyt haluamasi joukon, voit palauttaa sovelluksen joukosta käyttämällä sen tunnusta:

 bmgr palauta 3ff7800e963f25c5 com.shadowburst.showr 

Voit lisätä useita pakettien nimiä komennon loppuun palauttaaksesi useita paketteja kerralla, tai et voi määrittää mitään paketin nimeä (vain tunnus) palauttaaksesi kaikki sovellukset, joissa on tietoja kyseisessä joukossa (ts. se tekee koko järjestelmän palautus).

Lopuksi voit pyyhkiä sovelluksen tiedot nykyisestä joukosta:

 bmgr wipe com.shadowburst.showr 

Tämän ansiosta seuraava varmuuskopiointitoiminto alkaa alusta. Tästä voi olla hyötyä sovelluksen asennuksen poistamisen jälkeen, jos virhe sovelluksessa vahingoitti sen varmuuskopiotietoja etkä halua niiden palautuvan.

Et voi saada laitetta aloittamaan kirjoittamista toiseen sarjaan eikä voitko pyyhkiä kokonaisen sarjan.

Erittäin perusteellinen vastaus, kiitos, Dan! "Manuaalinen hallinta" (mistä palauttaa) on lisätty plus, jota etsin. Toivon, että kaikelle tälle olisi ollut käyttäjän valinta, kuten ponnahdusikkuna, kun palautus käynnistyy: "Haluatko palauttaa?" -> "Mistä joukosta?" -> "Valitse yksityiskohdat (täysi palautus, xxx .. .) ". Vaikka voi olla hienoa, kun sovellus tietää "tehdä oikein", haluan olla hallinnassa, ja joskus sitä jopa tarvitaan. Palautusta voidaan tarvita myös muissa kuin tehdasasetusten palautuksissa ja uusissa laitteissa, joten käyttäjällä pitäisi olla tapa laukaista se ...
#2
+7
Izzy
2013-03-30 00:44:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Seuraava ei ole lainkaan vastausta kysymykseen, mutta saattaa valaista joitain yksityiskohtia:

Jotkut varmuuskopiosovellusliittymästä

Vaikka sovellusliittymä on suunnattu pääasiassa kehittäjille, on olemassa muutamia tosiasioita, jotka voimme pystyä poimimaan tapauksemme. Seuraavassa luettelossa kursivointi merkitsee lainauksia API-dokumentaatiosta.

 • Android suorittaa palautustoiminnon automaattisesti, kun sovelluksesi on asennettu ja varmuuskopiotietoja on liitetty käyttäjän kanssa.
  → tämä voi tarkoittaa kahta asiaa:
  • jos sovellus tukee Google Backup -sovellusliittymää ja käyttäjällä on käytössä Google Backup -sovellus, käytettävissä olevat varmuuskopiotiedot palautetaan automaattisesti asennuksen yhteydessä. Hyvä asia, kun asennat sovelluksen, jota käytetään yhdessä laitteessa toiseen laitteeseen ensimmäistä kertaa.
  • varmuuskopiot liitetään vain Google-tiliin, ei laitteeseen ( ja varmuuskopiotietoja on olemassa liittyy käyttäjään ) - tai toinen tosiasia jätettiin vain merkityksettömäksi tässä erikoistapauksessa ("sovellus on asennettu")
 • varmuuskopiointi on Androidin varmuuskopiokehyksen asiakaspuolen komponentti, jonka laitteen valmistaja ja palveluntarjoaja voivat muokata . Varmuuskopiointi voi vaihdella laitteittain [.. .]
  → tämä saattaa selittää epäluotettavuuden, kun on kyse eri laitteista (tai erilaisista Android-versioista).
  (kursivointi minun)
 • Tietojen varmuuskopiointia ei voida taata kaikilla Android-laitteilla.
  (ei kommentteja)
 • Google tarjoaa varmuuskopioinnin Android Backup Service -palvelun kanssa useimmille Android-laitteille - virtalaitteet, joissa on Android 2.2 tai greate r.
  → täällä on Google-varmuuskopioinnin edellyttämä Android-version vähimmäisversio käytettävissä: Froyo, AKA Android 2.2
 • Hanki varmuuskopiointiavain rekisteröimällä Android-varmuuskopiointipalvelu. [...]
  → jokaisella sovelluksella on oltava oma avain. Miksi mikään ei ole kuvattu, mutta hyvä arvaus: Varmuuskopioiden eristäminen, jotta yksikään sovellus ei voi lukea toisen sovelluksen varmuuskopioita (väärä avain; kuten toisen käyttäjän varmuuskopioissa: väärä tili) kehitettäessä sovellustasi, voit aloittaa välittömän varmuuskopioinnin Varmuuskopionhallinnasta bmgr-työkalulla.
  → näyttää siltä, ​​että varmuuskopiot voidaan käynnistää manuaalisesti? Kaivetaan siihen myöhemmin. ↓
 • Kun on aika palauttaa sovellustiedot, Backup Manager kutsuu varmuuskopiointiagentin onRestore () -menetelmää.
  → tämä taas korostaa tämän luettelon ensimmäinen kohta: ensin sovellus on asennettava, ja sen omia toteutuksia käytetään sen tietojen palauttamiseen. Toisella näkökulmalla: jos sovelluksen palautus epäonnistuu, epäonnistuneille sovelluksille ei tapahdu tietojen palautusta - kunnes asennat ne manuaalisesti Google Playn kautta. Sitten, kuten ensimmäinen kohde osoitti, tiedot tulisi palauttaa automaattisesti Google Backup in kautta selitetyissä olosuhteissa (niiden on oltava varmuuskopioituja, sama tili jne.)
 • Muiden tiedostojen varmuuskopiointi
  → anna anteeksi, ettet lainaa kyseisen luvun (teknisestä) sisällöstä, mutta lyhyesti sanottuna: vain sisäisestä muistista olevat tiedostot voidaan varmuuskopioida sen mukaan.

Jotkut kappaleet purettu bmgr-sovellusliittymästä

 • Se tarjoaa komentoja varmuuskopiointi- ja palautustoimintojen aikaansaamiseksi [...]
  → näyttää siltä, ​​että tässä on tapa käynnistää toiminnot manuaalisesti, jos "automatismi" epäonnistuu
 • Näitä komentoja käytetään adb-kuoren kautta.
  → näin ei tarvitse mitään selityksiä :)
 • adb shell bmgr backup <package>
  → OK, joten tämä toiminto on sidottu sovelluksiin. Arvaa, jos tiedät palveluntarjoajan pakettinimen, tämän pitäisi toimia myös (esim. com.android.providers.settings järjestelmän asetuksille tai com.android.providers.telephony SMS / MMS jne.?)
 • voit pakottaa kaikki odottavat varmuuskopiointitoimet suorittamaan välittömästi käyttämällä bmgr run -komentoa
  → ensimmäinen komento vain "ajoittaa" varmuuskopiot. Kun kaikki paketit on käynnistetty, sitä voidaan käyttää niiden suorittamiseen välittömästi.
 • adb shell bmgr palauta <package>
  → tämä näyttää hyvältä ollakseen totta, eikö? Täsmälleen siksi, että: Varmuuskopiointihallinta välittää välittömästi sovelluksen varmuuskopiointiaineen ja kutsuu sen palautettavaksi. Vain tiedot, koska sovelluksen on jo oltava siellä (kuten sen rutiineja kutsutaan).

Lyhyesti sanottuna: bmgr -sovellusta voidaan käyttää käynnistämään varmuuskopiot asentamillesi Google Backup -tukisovelluksille - ja se voi käynnistää tietojen palauttamisen samalle. Sitä ei voida käyttää täydellisen palautuksen käynnistämiseen - ainakaan sitä ei ole dokumentoitu täällä.

Tiedän, että tämä on vanha, ja joku saattaa hyökätä minua kohtaan kommentoidakseni niin vanhaa kysymystä, mutta tämä on tärkein yksittäinen tulos, jonka löysin riippumatta siitä, kuinka kovasti googlasin.Ostin juuri uuden puhelimen, ja kun laitteen asennus käynnistyy, se EI näytä vanhaa Nexus 5x -laitettani palautettavana laitteena, ja tiedän, että varmuuskopiointi ja palautus otettiin käyttöön 5x-laitteessa.5x on täysin kuollut, joten en voi tehdä mitään sen auttamiseksi.Ja kun teet bmgr-luettelosarjoja, se näyttää täsmälleen saman väärän laitteen, jonka se näytti asennuksen aikana ... kaikki neuvot arvostetaan suuresti.
@Soundfx4 Voinko ehdottaa teille erillisen, erillisen kysymyksen?Tervetuloa linkittämään tähän viitteeksi.En voi joka tapauksessa auttaa sinua kyseisessä asiassa, koska en käytä Google Backupia.
Se on paljon parempi idea, kiitos.Internetillä ei voi koskaan olla tarpeeksi hyödyllistä tietoa siellä!Kirjoitan yhden, kun saan jonkin aikaa.Ty vastaukselle!
#3
+6
lapis
2014-11-16 09:10:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisää tietoa Googlen varmuuskopiosta. Kun välähdin mukautettua laiteohjelmistoa, se ei palauttanut sovelluksia odotettuani. Asetukset -> Varmuuskopioi &in nollaus -kohdassa näytettiin "Varmuuskopiointi vain virheenkorjausta varten tarkoitettuun yksityiseen välimuistiin", ja bmgr-luettelosarjat ei tuottanut tuloksia.
Olen ratkaissut ongelmani tekemällä nämä vaiheet adb-kuoressa :
$ bmgr transport com.google.android.backup / .BackupTransportService
$ bmgr -luettelosarjat 3a0a00a516a1daf1: LT22i
Tämä ei kuitenkaan riittänyt. Se ei alkanut asentaa sovelluksia. Tämä osoitti syyn:
$ bmgr -luettelojoukot 3179e4ab08d74930: LT22i 3a0a00a516a1daf1: LT22i
Se oli luonut uuden sarjan, vaikka IMEI oli ilmeisesti sama. Joka tapauksessa tämä oli korjaus:
$ bmgr palauta 3a0a00a516a1daf1 (tunnus, jonka se osoitti ensimmäisen kerran)
$ bmgr run (olla varma)
Sitten se alkoi ladata sovelluksia.

#4
+3
Nalum
2013-03-27 00:26:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokemukseni on ollut, että jokaisella laitteella on oma varmuuskopio. Saan tämän sekaantumalla Nexus 7: n ja Galaxy S II: n kanssa. Muuta kuin en tiedä.

Sovellukset:

Minulla on Nexus 7: ssä nämä sovellukset Caustic, DC Sarjakuvat ja 20 minuutin ateriat, joita Galaxy S II: n tehdasasetusten palauttamisen jälkeen ei ole asennettu Galaxy S II: een.

Galaxy S II: lla on opinnäytetyösovelluksia DriveDroid ja Human Japanese, joita Nexus 7: n tehdasasetusten palauttamisen jälkeen ei ole asennettu Nexus 7: een.

Sovellukset ovat yhteensopivia molempien laitteiden kanssa, joten yhteensopimattomuutta ei voida olla syy siihen, ettei niitä asenneta vastaavaan toiseen laitteeseen.

Tiedot:

Wifi- ja muiden tietojen osalta en ole varma, koska kukin kerran olen määrittänyt Wifi-yhteyden kullekin laitteelle Android-alkuasetusten aikana. Muiden Google-tilien osalta, joita sinulla saattaa olla, niitä ei tunnu kopioitavan kullekin laitteelle, ja sama pätee jokaisen laitteen Skype- ja GitHub-tileihin.

Vain varmuuskopiosta asennetut sovellukset asennetaan uudelleen varmuuskopiosta. ESIM. DriveDroid-sovellus on asennettu puhelimeeni eikä se lataudu Nexus 7 -laitteeseen tehdasasetusten palautuksen jälkeen. Minulla on Caustic Nexus 7: ssä, jota ei ladata Galaxy S II: een muiden sovellusten joukossa.
Kiitos - olen integroinut tämän vastauksen kanssa. Koska raportteja on melko ristiriitaisia: voisitko niin ystävällisesti päivittää vastauksesi käytettyjen laitteiden Android-versioihin? Kiitos etukäteen! Poista muunnoksemme sotkusta myös poistamalla joitain kommenttejani (voit tehdä saman niille, jotka jo integroituvat itse vastaukseen).
Joten nyt tulee sopimus: jos mitään ei palauteta ristiin, mitä tehdä, jos jokin laitteista "rikkoutuu" (tai haluat korvata ne yhdellä uudella laitteella) ja haluat "yhdistää"? Arvaa, etten ole ainoa, joka todella puuttuu hyvästä käyttöohjeesta ...
#5
+1
kaepora
2014-03-12 19:40:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varmuuskopioin sisältöä sekä sisäänrakennetulla Google-varmuuskopiolla että Helium-varmuuskopiolla, ennen kuin pyyhin ja asennin mukautetun Carbon ROM -levyn Nexus 4: een (KitKat-varastossa). Odotti Googlen palauttavan sovelluksia, asetuksia jne., Kuten se on tehnyt aikaisemmin, kun olen palauttanut tämän puhelimen, mutta ei iloa.

Yritti myös Heliumia, ei myöskään iloa, vaikka manuaalinen 'PC Download' palauttaa - sanoi 'palautettu', mutta Wifi- ja sovellustiedot eivät vieläkään ole siellä.

bmgr restore <xxx> : n täysi palautus ja bmgr -ajo -toiminnon suorittaminen yllä kuvatulla tavalla laukaisi koko Google-sovelluksen palauta ja toimi herkkupala - minulle pelastaja!

Google voisi tehdä parempia ponnisteluja, varsinkin jos he haluavat kilpailla Applen "vain toimii" -idean kanssa ... Silti rakastan Androidin hakkerointia huolimatta sen sudenkuoppia!Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...